Nyári hajápolás

2017.06.16

A nyár beköszöntével, sokan megfeledkeznek arról, hogy megvédjék hajkoronáikat a nap káros hatásaitól. Pedig napvédő krém nélkül már nem megyünk srandra, de mi lesz a hajunkkal? A klóros víz, a sós víz is nagymértékben károsíthatja a hajat, főleg ha festett, melírozott, vegykezelt. Ha nem fordítasz kellő figyelmet hajad védelmére, folyt...

nyár végére búcsút inthetsz ragyogóan fényes fürtjeidnek. 

Az erős napsugárzás károsítja a hajszálak szerkezetét, a haj fakó lesz, rugalmatlan, fénytelen, töredezett.

Hogyan őrízhetjük meg hajunk épségét?

Tűző napon, strandon, városi séták alkalmával védd hajadat és fejbőrödet kendővel, kalappal! Drogériákban már kaphatóak a naptejekhez hasonlóan UV -védelemmel ellátott hajpermetek. 

Mielőtt a tengerbe, medencébe mész, hajadat vizezd be, mivel a vizes haj már kevesebb klóros-sós vizet képes magába szívni. Ne használj forró hajszárítót, hajsütővasat! Gyakori hajmosások alkalmával erősen higított (akár 10-szeres higítású) hajsamponokat használj! Kerüld a szilikont tartalmazó hajápolószereket! Ajánlom a natur, bio termékeket. (Nem kell a legkülönlegesebb, legdrágább, az ismert drogériák saját márkás natur termékcsaládjai szuper minőségűek) Hosszú hajnál elengedhetetlen a hajbalzsam, pár hetente hajpakolás. Nyáron különösen ajánlom a természetes olajokból készült hajvégápolókat! 

Nyár elején vágasd át a hajvégeket, hogy egészséges fürtjeidet minél többször tudd szabad levegőn szárítani! Vigyázz, fejbőröd ne fázzon meg, mert annak korpásodás lesz a vége. És persze elengedhetetlen a nagy melegben a bőséges folyadékmennyiség, hiszen hajunkat, bőrünket belülről így tudjuk hidratálni.

Óvatosan a hajápoló termékekkel!

A különböző hajápoló termékek  okozhatnak problémát, így fontos, hogy körültekintően válaszd meg ezeket. Ugyanis egy rosszul megválasztott termék ugyanazt a káros hatást válthatnak ki, mint a napsugárzás.

Szép nyarat kívánok! : Judit